בהתאם לתקנות ארגון הפיקוח על העבודה (ממונים על הבטיחות), תשנ"ו-1996 נדרש כל מפעל (מפעל : כהגדרתו בפקודת הבטיחות בעבודה [נוסח חדש], תש"ל-1970 ) להעסיק/לשכור ממונה בטיחות במפעל / ארגון על מנת שינהל את הבטיחות בארגון ויכתוב תוכנית לניהול הבטיחות.
תפקידו של ממונה הבטיחות במפעל (יועץ בטיחות) לסייע למחזיק המקום לשמור על קיומם של תנאי בטיחות נאותים לעובדים, לשמור על בריאותם, בטיחותם ורווחתם. את ממונה הבטיחות בארגון נכון לשלב בכלל תהליכי הארגון. החל משלבי הפיתוח דרך שהרכש ועד ליישום המכירה והשילוח.
הארגון נדרש לרכוש מכונת ייצור ל… עוגיות.
בתהליך (RFI (Request For Information – ממונה הבטיחות בעבודה מגדיר עפ"י ניהול סיכונים מקדים שערך במקום עמדת העבודה הייעודית , וכחלק מנוהל הכנסת גורם סיכון חדש כמו שמפורט בתקנות ארגון הפיקוח על העבודה (תוכנית לניהול הבטיחות), תשע"ג-2013 , את הדרישות הבטיחותיות להתאמה למכונה. מחלקת הרכש תפנה לספקים לבקש מידע על המכונות הייעודיות המותאמות לדגשי הבטיחות של ממונה הבטיחות (כגון : מיגון מכונות, התקני מגן לחשמל, ועוד.)
לאחר שנבחרה המכונה וכעת נדרש להתקינה במפעל, ממונה הבטיחות ידריך את מתקיני המכונה על הסיכונים במקום העבודה הייעודי אליה הם מגיעים, יכיר להם את נהלי החירום של המפעל, את יציאות החירום הקרובה ואת התאמתם לצוותי החירום שבמקום.
במידה ונדרש מהמתקינים ציוד מגן אישי מתאים (כנדרש בתקנות הבטיחות בעבודה (ציוד מגן אישי), תשנ"ז-1997) יבחן ממונה הבטיחות את הצרכים ויוודא שהציוד מתאים, בתוקף ותקין. טרום תחילת עבודתם.
לאחר מכן יאשר את חיבור המכונה לחשמל בהתאמה לחוק החשמל, תשי"ד-1954 ובאמצעות בעל מקצוע מתאים שיחבר לחשמל עפ"י תקנות החשמל (רשיונות), תשמ"ה-1985 וכן על זה הדרך לאשרר את כל תקינות המכונה טרום הפעלתה.
טרום הפעלת המוצר, יוודא היועץ כי למוצר קיים ספר מכונה בו מפורטים דגשי הבטיחות של היצרן, ויבצע הדרכת בטיחות לעובדים המפעילים את המכונה בשיתוף עם מדריך מטעם היצרן שילמד כיצד להפעיל את המכונה.
במידע ונדרש ציוד מגן אישי מתאים, יירכש בתהליך הרכש גם ציוד מגן אישי ויסופק לעובדים הרלוונטים. הממונה יבדוק בהוראות היצרן האם קיימים דגשים מיוחדים בנושאי בטיחות ובריאות העובדים וידריך אותם בהתאם.
מעת לעת יבצע היועץ ניהול סיכונים לעמדת העבודה בה המכונה ממוקמת ומופעלת וימליץ על דגשי בטיחות ובריאות מתאימים.
השכר משתנה ומבוסס על היקף המשרה של הממונה (מפקח עבודה אזורי מגיע לבחינה של הארגון וקובע את היקף שעות העבודה של הממונה), הוותק, הניסיון וההשכלה של הממונה, גודל הארגון, מספר העובדים בארגון, אופי ורמת הסיכון בארגון (האם מדובר באתר בניה, מפעל תעשייתי, בניין משרדים וכו') ועוד. כל הקריטריונים האלה קובעים את שכר ממונה הבטיחות.
חברת אפקט הבטיחות בע"מ היא ארגון ממוני בטיחות ומספקת שירותי בטיחות איכותיים המשלבים אסטרטגיית ניהול הבטיחות בתצורת ניהול פרויקטים בהיבטי האיכות והניהול השוטף.
החברה נוסדה ע"י 3 ממוני בטיחות בכירים:
מנכ"ל – גל לוי
סמנכ"ל תוכן ומצוינות – יהודה נייקרוג
סמנכ"ל שיווק ופיתוח עסקי – גיל אלבוים
החברה מספקת שירות בכל רחבי הארץ: צפון, מרכז, דרום, יהודה ושומרון.
שאלות נפוצות
היכן מתחילה בטיחות האש ? בטיחות האש בבית מתחילה במניעת שריפות לפני שתתפרצנה, מכיוון שברגע ששריפה מתחילה בבית (רלוונטי גם לעסק או למפעל), זמן התגובה מועט מאוד. תוך דקות ספורות
תוכנית בטיחות אש תוכנית בטיחות אש כשמה כן היא "בלשון העם" הגדרה למושג : "נספח תיאור אמצעים לבטיחות אש" שמופיע בתקנה 11 א' לתקנות התכנון והבניה. התוכנית נבנית ע"י ממונה
ממונה בטיחות בעבודה בהמשך למאמר "שילוב ממונה בטיחות בארגון – בחירה נכונה" שנמצא באתר אפקט הבטיחות בע"מ, אנו מתכבדים להציג בפניכם את עשרת האיכויות שאנו ממליצים לבחון בעת בחירתו של